01 April 2014

Google Trends njeh Kosoven shtet!

Rastësisht duke shetitur neper internet e pash qe Google Trends paska një risi ne shërbimin e vet dhe quhej  "Hottrends Visualized" (http://www.google.com/trends/hottrends/visualize). Ky shërbim i ri ishte shume interesant , pasi qe mund te vizualizoheshin te gjitha kërkimet ne Google nga mbare bota  ne një dritare te vetme. Për ata qe nuk e dijne Google Trends (sic e thot edhe vet emri ) shfaq trendët e kërkimeve neper bote ne baze te kategorive, regjionit, lajmeve,etj.

Por kthehemi te lajmi i madh

Pasi qe kisha kohe qe nuk isha futur te Google trends  e pash qe tek pjesa e shtetit është vendosur edhe Kosovo , me fjal tjera : Google Trends njeh Kosoven Shtet ! Uraaaa :)

U befasova dhe i u futa punës ...Google Trends

Pasi qe i kalova disa ore hulumtim e pash qe google trends kishte filluar ti regjistroj kërkimet nga Kosova qysh prej Korik 2013 , gjë qe kishte regjistruar mjaft "DATA" për hulumtim.  Ajo çka me befasoj edhe me shume , është se i zbërthente kërkimet neper qytete ( se qysh tek nuk e kam iden!?  pasi qe regjionet nuk jan te ndara me IP Adresa nga ISP-te lokale)
Kjo njohje do te këtë shume ndikim, tek te gjithë ata duan ti dine trendet e kërkimit tek përdoruesit Kosovar apo ti krahasojne ato, pasi qe me një informate te tille gazetaret , bllogeret, Nexhi,e pse jo edhe bizneset do ta dine se cfar terme apo fjali kyçe jan ne trend, ne menyre qe ti përdorin ne shkrimet e tyre dhe ti targetojne keta perdorues.

Ideja per kete blog eshte vetem te ju informoj ne pika te shkurta ( se ishte teper i gjate per status ne facebook ) 

Ajo çka vërehet është se ne top liste FACEBOOK  është i pari gjate gjithë kohës (ngjajshem me vendet tjera te botes)prej Korik 2013 duke u përcjell nga Youtube , me pastaj nga Google si dhe TRANSLATE ( mu kjo me befasoj , pasi qe vëllimi i kërkimit ishte shume i madh gjate gjithë kohës) dhe ne fund dy portale për lojëra ( dmth Kosova paska potencial për Industrinë e Lojërave online) 

Për me shpjegu se sa e rëndësishme është kjo njohje edhe ç'far ndikimi do te ketë ( apo si mund te përdoret si vegel ne Marketing) duhet me nda ma shume kohe ( qe nuk po kam , po blogoj pas 2 vite ! :( ) por do te mundohem ne postimet tjera  te radhës ti elaboroj me shume. Per fillim shihni disa nga shembujt nga hulumtimi im, nga ku do ta krijoni nje pasqyre te asaj se cka ofron kjo plateforme.

Me poshtë i gjeni disa nga "Keywords" qe ishin trend gjate kësaj periudhe Korik 2013 - Mars 2014 si dhe shembuj te ndryshem 
(nese ki ide se cka me krahasu, vendose ne koment ) 


+18
Këtu mundeni mi pa shprehitë e përdoruesve ne kërkim te faqeve pornografike ,vërehet qe përdoruesit Kosovar janë me aktiv gjate verës :)

21 September 2012

Cka po Hallakatet Mars - Gusht 2012 ne Hallakate.com


Ne muajin shkurt vendosa te mos blogoj për termat qe hallakaten çdo muaj sepse po te njëjtat terem u kërkonin prapë ne Hallakate.com
Kështu qe pas një periudhe 6 mujore , unë sot do ti ndaj disa statistika me juve rreth Hallakate.com

Gjate këtij 6 mujori kishim 5000 vizitor unik (75 % New) te cilët bën me shume se 16000 kërkime prej te cilave 5000 kërkime unike. Gjate kësaj periudhe unë isha mysafir ne RTV21 me Fisnik Ismaili dhe ne KTV me Alejtin Berisha dhe kjo ka ndikua ne rritjen e numrit te vizitoreve (kliko këtu për ti pa videot)

Në këtë periudhe ka pas kërkime te natyrave te ndryshme duke filluar nga tema te diplomës e pyetjet për provime deri tek banesat me qira . Po ashtu vazhdon trendi për kërkimin e lajmeve dhe temave aktuale ne Kosove si dhe kërkime për trendet ne estradën tone.
Fjalët me te kërkuara ne ketë 6 mujore janë ( fjale qe janë kërkuar me shume se 20 here)

1.       Kosova
2.       Lajme
3.       Buxheti RTK
4.       Prishtina
5.       Sex
6.       Facebook
7.       Dafina Zeqir
8.       Sport
9.       Testi i Maturës
10.    Pune
11.    Hashim Thaçi
12.    Unikatil
13.    Gazetat ne Kosove
14.    Muzike Shqip
15.    Dentist
16.    Filma Download
17.    Universitet
18.    100 vjetori
19.    Banesa
20.    Lojëra

Pjesa tjetër e listës përbehet me emra dhe mbiemra te personave qe kanë hallakat veten . Ne Hallakate.com vazhdon trendi prej 60% te kërkimeve te para nga vizitoret janë për veten.
Sa i përket kategorive , kategoria me e shfletime është ajo e “Image” pra e fotografive , e dyta eshte e “Lajme” dhe e treta e Wikipedia_SQ
Diku rreth 100 faqe te reja janë regjistruar nga vete vizitoret gjate kësaj periudhe duke ju afruar numrit 2000 domain te indeksuar. (Regjistro faqen tende ne Hallakate.com)
Deri tash ne hallakate janë bere rreth 30000 kërkime prej te cilave rreth 11000 fjale unike.
Ajo qe vlen te theksohet është se janë rreth 10000 vizita ne Hallakate.com qe nuk kanë kërkuar asgjë , diçka qe me shtyn te mendoj tek nevoja e re-dizajnimit te ndërfaqes.

Gjate kësaj periudhe kam pranuar email dhe telefonata nga shfrytëzues te Hallakate.com duke me treguar se si Hallakate.com i ka ndihmuar ne gjetjen e disa informatave/kontakteve/faqeve qe nuk kane mundur ti gjejnë ne motor tjerë te kërkimit :) 

Ju faleminderit te gjithëve per feedback !

17 August 2012

RIP Arbën Xhaferi - statistikat nga Twitteri

Lajmi për vdekjen e Arbën Xhaferit pa dyshim qe pati ndikim edhe ne boten virtuale. Një numër i madh njerëzish postuan ne rrjetet sociale mesazhe dashamirësie dhe shprehen ngushëllime për Arbën Xhaferin. Nje nder ta isha edhe une.

Për ta kujtuar për gjithmonë unë i kam arkivuar te gjitha cicërimat për te, ndoshta ne një libër për te do te futen edhe cicërimat qe i shprehen për te.


Disa nga statistikat:
·         Gjithsejtë ishin 247 cicërima, 71 ReTweets
·         Gjithsejte ishin 155 cicërues
·         Hashtagat me te përdorur ishin : #shqip #macedonia #kosova #ballkan #kuishitmeheret #rip etj.

Koha e cicerimave


Te gjitha cicerimat publike : Arkiva
Ciceruesit30 April 2012

Hallakate ne Cicërima nga Kosova
Cicerima.Hallakate.com është një faqe e cila shfaq cicërimat nga Twitter e qe jane vetem nga Kosova Për te gjithë ju qe nuk keni njohuri për Twitterin me lejoni ti them disa fjale.Twitter është një rrjet social online dhe një micro-bloging platforme ku shfrytëzuesit dërgojnë dhe lexojnë shkrime tekstuale te shkruara me 140 karaktere e te njohura si cicërima (Tweets) Cicërimat janë publike për te gjithë qe ne fillim, por shfrytëzuesi mund ti kufizoj ashtu qe vetëm ata qe e përcjellin (Followers) mund ti shohin ato .Cicëruesit mund te cicërojnë ne çfarëdo tema dhe mund ti identifikojnë me simbolin # qe quhet Hashtag ( p.sh #Shqip #Kosova #Hallakate etj) 
98% te teritorit mbulohet nga Cicerima.Hallakate.com 

Cicerima.Hallakate.com shfaq vetëm ato cicërima qe janë publike dhe qe shfrytëzuesit e ndajnë lokacionin me publikun. Cicërima u krijua me 6.04.2012 dhe deri me tash ka 3 jave qe ekziston. Ne këtë periudhe është vizituar me se 2,200 here dhe me një mesatare qëndrimi prej 2.08 minuta. Kjo faqe mund ti shërbej çdo kujt qe dëshiron te dije se çka është aktuale ne Kosove dhe se për çka po cicërohet me shume. Nga kjo faqe ju mund te shihni diskutime te ndryshme si ato per Politike,Sport,Lajme,VIP etj. Ne cicerima.hallakate.com po ashtu e zgjedhim Cicërimën e ditës si dhe Foto Cicërimën e ditës ne baze te RT-s ose ne baze te origjinaliteti . (Nëse dëshironi qe cicërima juaj te shpallet cicërima e ditës atëherë përdor hashtag #shqip #kosova #hallakate)


Për fund jemi duke punuar ne disa risi .... ;)


Na ndiq ne Twitter 


Ki naj Ide - komento me poshte :P 

14 March 2012

IPKO mundeson Twitter Mobile ne Kosove


Cicerima Oficiale nga Twitter

Qe nga sot  mundeni me lidh numrin e Ipkos me Twitter dhe ne kete menyre te pranoni notifikimet nga Twitter drejt ne SMS, edhe ato Falas! 


Per ta aktivizuar kete sherbim vizitoni kete link , zgjidh Kosovo si shtet dhe fut numrin e Ipkos me 49xxxxxx dhe shtyp Activate Phone. 


Hapi dyte eshte te dergoni sms ne numrin 16161 me tekstin : GO  


dhe U aktivizua :) 


Ju mund te konfiguroni sipas qefit se qfar notifikime deshironi ti pranoni ne SMS. 


Flm Ipko per kete sherbim :) 

06 March 2012

Cka po Hallakatet ne Shkurt 2012


www.hallakate.comDuke e shikuar analitiken e pash qe termat qe po tregoj ne blog çka janë hallakat, po hallakaten prapë .... 
Kështu qe po mendoj te shkruaj ne periudhe kohore me te gjate p.sh çdo 3 muaj ne mënyre qe mos te ndikoj ne termet qe Hallakaten

Ne Shkurt 2012 janë Hallakat kto terme:

  1.     Kosova
  2.     Kosovo
  3.     Hotel
  4.     Ministria e Arsimit Kosove
  5.     Fusnota
  6.     Vetura te përdorura
  7.     Blog
  8.     Ferizaj
  9.     e-buddy.com
  10.  Shtypi ditor
  11. Lajme
  12. Tendera
  13.  Etj

Këto treme janë hallakatur me shume se 5 here . Ne shkurt ishin 739 terme unike te hallakatne.

Ky post ishte i Shkurt si muaji Shkurt :P 

Shihemi ne postimin e radhes 

Regjistro faqen tende ne www.hallakate.com

26 February 2012

Prishtina Check-in ne Facebook


Se pari ju qe jeni nga Prishtina vendoseni si Home Location “Prishtinë, Kosovo” ne profilin tuaj.Ne kete post do te ju tregoj per nje vegel nga Facebook e cila na mundeson ti “edit-ojmë” vendet ne Facebook Check-in.. 
Është një fenomen se si njerëzit bëjnë check-in dhe krijojnë vende si “home sweet home”, “te shpija”,”n’shpi” (ose te tipit Prishtine ne mes te Lipjanit, si duket dikush ka qef te shtiret se është ne Prishtinë duke i bere check-in midis Lipjanit J ) Tash e kemi mundesine ti permisojme keto lokacione.

Facebook e ka kriju një editor te posaçëm nga i cili secili prej neve mundemi me ndihmua duke permisuar adresa, emra, lokacione, kategori, me raportua lokacione te dyfishta, me raportua lokacione qe nuk ekzistojnë më ose te raporojme ato te rrejshme .
Unë gjate tere javës e testova dhe i bëra diku rreth 200 editime, e kam përdor Google Maps për emra te rrugëve për te cilat nuk isha i sigurte ( jam befasua me disa emra ). 
Provojeni niher e pastaj mundemi me diskutu ma shume :)

Ja edhe linku për secilin prej  juve www.facebook.com/places/editor

Komentoni nëse keni ndonjë pyetje apo koment J

p.s  E shkurajta per Prishtine pasi qe vendet tjera nuk i njohe mire sa qe ti boj edit